رانندگی در حالت مستی، مطابق بند «ب» ماده 10 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، مصداق یکی از تخلفات رانندگی است.
با توجه به آمار، بسیاری از تصادفات رانندگی در اثر استفاده از مشروبات الکلی و یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان بوده است. در اغلب کشورهایی که مصرف مشروبات الکلی آزاد است هم رانندگی در حالت مستی جرم محسوب شده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده است. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی رانندگی در مستی و مجازات آن میپردازیم.
روشهای تشخیص استعمال مشروبات الکلی
در صورتی که راننده مشروبات الکلی مصرف کرده باشد، پلیس راهنمایی و رانندگی با روشهایی مانند دستگاههای تشخیص مصرف مشروبات الکلی، آزمایش خون و آزمایش ادرار متوجه میشود که راننده از مشروبات الکلی یا مواد مخدر و روانگردان استفاده کرده است. در صورتی که برای پلیس روشن شود که راننده در حین رانندگی مست بوده، راننده مجرم و دستگاه قضایی او را مجازات خواهد کرد.
اگر رانندهای حین رانندگی در حالت مست باشد در میزان مجازات وی تاثیری دارد؟
رانندگی در حالت مستی متضمن دو نوع مجازات است. نخست مجازات شرب خمر و دیگری تشدید در مجازات رانندگی. به این معنا، فردی که در حالت مستی، رانندگی میکند علاوه بر جریمه دومیلیون ریالی، گواهینامهاش ۶ ماه ضبط میشود و این متخلفان به مراجع قضایی معرفی میشوند. مجازات راننده مست اگر هنگام رانندگی مرتکب جرم شود اما این جرم با تصادف همراه نباشد به مجازات در تخلف رانندگی و مجازات شرب خمر محکوم خواهد شد؛ اما اگر راننده مست در حالت مستی، مرتکب تصادف شود به مجازات در تخلف رانندگی، مجازات شربخمر و مجازات صدمههای غیرعمدی محکوم خواهد شد.
مجازات رانندگی در مستی
- ۸۰ ضربه شلاق برای مصرف مشروبات الکلی
- دادگاه چنانچه لازم بداند راننده متخلف را به مدت ۱ تا ۵ سال از رانندگی محروم میکند
- اگر راننده مست باشد و جرم او منجر به تصادف نشود به مجازات تخلف از مقررات رانندگی و مجازات مصرف مشروبات الکلی محکوم خواهد شد
- اگر راننده در حالت مستی، مرتکب تصادف شود به مجازات در تخلفات رانندگی، مجازات مصرف مشروبات الکلی و مجازات صدمات غیرعمدی محکوم خواهد شد
به طور مثال کسی که در حالت مستی رانندگی کند و دیگری را به صورت غیرعمد بکشد این فرد علاوه بر اینکه به ۸۰ ضربه شلاق محکوم میشود، برای رانندگی در حالت مستی به پرداخت دیه و مجازات حبس حداقل دو سال محکوم و همچنین به تشخیص دادگاه برای مدت یک تا پنج سال از حق رانندگی محروم میشود. در نوع مجازات بین مرتکب جرم در حالت مستی تفاوتی وجود ندارد، اما قانون بین افرادی که به سن مسئولیت کیفری نرسیدهاند با افرادی که مسئولیت کیفری دارند تفاوت قائل شده و در مجازات این افراد تخفیف در نظر میگیرد.
بیمهها خسارت ناشی از رانندگی در حالت مستی را پرداخت میکنند؟
براساس قانون، بیمه شخص ثالث باید خسارتهای ناشی از تصادفات را در هر شرایطی پرداخت کند و تفاوتی ندارد رانندگی بدون گواهینامه یا در حالت مستی، باشد. بیمههای شخص ثالث مکلف به پرداخت حق بیمه هستند زیرا شخص راننده بیمه نشده بلکه وسیله نقلیه بیمه شده است.
برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر پارکینگ مزاحم و شرایط حذف آن را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
قتل در تصادفات رانندگی چه مجازاتی دارد؟
پرداخت دیه در تصادفات رانندگی به چه صورت است؟
مزاحمت در فضای مجازی
پرداخت نکردن نفقه چه مجازاتی در پی دارد؟
افترا زدن به افراد چه مجازاتی در پی دارد؟
با مجله حقوقي دلتا همراه باشيد
:: برچسبها:
مجله دلتا ,
مجله حقوقی ,
مستی ,
رانندگی ,
:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0